La Torronada de Vilassar de Mar

Ens agradaria donar la benvinguda al nostre blog a tots els nostres clients i amics. En aquest espai donarem a conèixer receptes de la nostra cuina, productes de temporada i noticies de la gastronomia catalana. També, compartirem fotografies dels plats que us anem presentant i tot el què considerem interessant en llarg de cada setmana.

Finalment, volem agrair a tots els lectors les seves opinions i participació que serà possible al llarg de cada article que anem publicant.

Quina millor manera per començar aquests blog que  amb una mica d’història del plat típic del nostre poble, Vilassar de Mar. Com bé sabeu es tracta de la Torronada de Cigrons.

Sembla ser que la primera vegada que es va sentir a parlar d’aquest plat, ara ja fa uns quants anys, va ser en el llibre “Del mercat a la taula” editat per la diputació de Barcelona. Aquest reculls de receptes va ser creat per la clientela dels mercats i places de Barcelona i va ser una Vilasserenca qui va contribuir a fer conegut aquest plat arreu de la nostre terra.

L’historia del nostre poble també parla dels orígens de la torronada de cigrons. Vilassar des de sempre ha sigut poble de pescadors i una de les maneres de nodrir i donar energia els pescadors en les seves llargues jornades eren les llegums, al tractar-se d’aliment “sec” no es feia malbé, però es clar sempre menjar el mateix pot ser una mica avorrit i si més no la “truita de cigrons” va ser una bona manera de cuinar els cigrons molt saborosa i diferent.

Aquesta és una recepta senzilla i ràpida que podeu fer a casa. Es tracta bàsicament de cigrons i cansalada, però com a tota creació ja sigui culinària o no com es sol dir: cada mestre té el seu llibret. Així que em optat per la recepta que fa la mare, Maria Serrat. Aquesta recepta va ser emesa ara ja fa uns quants anys a Tv3 en el programa que estem segurs que recordareu molt bé: Bona Cuina. Presentat pel Jaume Pastallé que feia un recorregut gastronòmic pels restaurant de la nostra estima terra.

 

Torronada de Cigrons amb botifarra del Gran chef

Ingredients (per a 6 persones)

  • De cigrons cuits
  • De cansalada viada
  • 12 talls de botifarra o seitons
  • Oli

Elaboració:

Tallem la cansalada ben petita i la fregim bé. Un cop cuita hi afegim els cigrons cuits i els deixem que es vagin torrant. Quan els tenim ben torradets els aixafem amb un forquilla o els passem per la batedora. Seguidament, els posem en una paella i ho fregim com si fos una truita. Un cop tenim tota la “truita” de cigrons ben torradeta la posarem en un plat per servir-la i l’acompanyarem amb la botifarra o els seitons.

Ara ja només queda asseure’ns a taula i gaudir d’un plat ben senzill i deliciós!

Bon profit!

La Torronada de Vilassar de Mar 5.00/5 (100.00%) 1 vote
Publicacions Recents

Deixa el teu comentari

menjar per emportar vilasar de mar